pixel

Kada je nedostatak više zuba u nizu u pitanju, taj se problem može riješiti polufiksnim ili fiksnim rješenjem. Pritom fiksno rješenje, dakako, podrazumijeva ugradnju implantata. Ovisno o situaciji i količini zuba koji nedostaju, moguće je ugraditi minimalno dva ili više implantata. Ti se implantati potom mogu, ovisno o situaciji i preferenci pacijenta, povezati u zubni most ili se na svaki implantat može postaviti krunica zasebno.

Nažalost, ponekad se susrećemo sa slučajevima kada pacijenti nemaju dovoljan volumen kosti za ugradnju implantata niti je moguće raditi augmentaciju kosti. U tim slučajevima predlažemo polufiksne opcije u vidu djelomične wironit proteze. Kao što i sam naziv kaže, radi se o djelomičnoj protezi koja se pomoću kvačica kači na prirodne zube koje smo prethodno okrunili te na taj način ipak pruža određenu stabilnost u ustima. Za razliku od klasične akrilatne proteze, ova se proteza radi od lijevanog wironit metala koja ne ide preko cijelog nepca te time smanjuje osjećaj prisutnosti stranog tijela u ustima, a opet bitno olakšava svakodnevno funkcioniranje.

Ako niste sigurni koja bi opcija bila najbolja za Vaš slučaj, obratite nam se s povjerenjem i dogovorite specijalistički pregled kod našeg doktora i specijalista oralne kirurgije Marka Miličića.