pixel

Patite li od nedostatka jednog zuba, taj problem možete riješiti na više načina – zubnim mostom ili ugradnjom implantata. Nekoć je najčešće rješenje nedostatka jednog zuba bila izrada zubnog mosta na način da bi se izbrusili susjedni zubi koji bi ujedno imali ulogu nosača zubnog mosta koji bi nadomjestio nedostatak zuba. Danas je sve popularnija metoda nadomjestka zuba ugradnja implantata. Ugradnja implantata je brz i bezbolan kirurški zahvat pri kojem se u kost ugrađuje titanski vijak koji omogućuje trajno protetsko rješenje.

Kako izgledaju postupci?

*Za izradu zubnog mosta na prirodnim zubima potrebno je svega nekoliko dana. Između prvog termina za vrijeme kojeg se zubi pripremaju te se uzimaju otisci, i zadnjeg termina na kojem se fiksiraju keramičke krunice, potrebno je svega par dolazaka na probe kako bismo bili sigurni da su estetski i funkcijski parametri na najvišoj mogućoj razini.

*Nakon ugradnje implantata potrebno je pričekati 3-6 mjeseci kako bi se implantat integrirao u kost. Nakon procesa oseointegracije, na implantat se postavlja titanska ili cirkonska suprastruktura koja ima svrhu nosača i u konačnici nosi keramičku krunicu.

Usporedimo li obje opcije, i zubni most i krunica na implantatu predstavljaju jednako kvalitetna i trajna protetska rješenja. Ako niste sigurni koja bi opcija bila najbolja za Vaš slučaj, obratite nam se s povjerenjem i dogovorite specijalistički pregled kod našeg doktora i specijalista oralne kirurgije Marka Miličića.