pixel

NARUČITE SE NA PREGLED!

+385 1 20 80 328info@milicicdent.hr

milicic-dent-logo

Ulica kneza Borne 24/3, Zagreb

NISTE ZADOVOLJNI IZGLEDOM SVOJIH ZUBI? MOŽEMO VAM POMOĆI!

Protetika

Osmijeh je zasigurno među prvim stvarima koje opazimo na drugima, bilo da nas oduševi ili zgrozi. Istražujući moderne trendove dolazimo do zaključka kako se ravni i bijeli zubi danas smatraju dijelom oralne higijene i igraju presudnu ulogu za samopouzdanje osobe. Donosimo najmodernije metode postizanja savršenog osmijeha o kojem ste oduvijek sanjali.

Nazovite nas

+385 1 20 80 328

VISOKOKVALITETNA ZUBNA PROTETIKA

U Poliklinici Miličić Dent prioritet nam je da pacijentu omogućimo najbolje što u tom trenutku pruža tehnologija izrade dentalne protetike.  Zubotehničari izrađuju krunice, mostove, proteze ili zubne ljuskice, kako bismo nadomjestili izgubljene zube, osigurali funkcionalnost zagriza te postigli estetiku osmijeha.

 

Dentalna protetika napreduje iz godine u godinu te pruža sve naprednije tehnike i materijale za izradu nadomjestaka za zube, koji istovremeno zadovoljavaju dva osnovna kriterija – funkciju i estetiku.

ZUBNE LJUSKICE

Zubne ljuskice ili veneers predstavljaju vrhunac estetske stomatologije jer uljepšavaju osmijeh bez ikakve preparacije zuba ili uz minimalno brušenje zuba, ovisno koju vrstu zubnih ljuskica izrađujemo. Riječ je o tankim kompozitnim ili keramičkim listićima, tzv. fasetama, koje se postavljaju na površinu prednje strane zuba, a koje vrlo efektno mogu promijeniti i uljepšati osmijeh.

Zubnim ljuskicama uspješno možemo korigirati:

 • boju zuba
 • oblik zuba
 • dužinu zuba
 • širinu zuba
 • razmak između prednjih zuba

 

Zubne ljuskice otporne su na obojenja zuba koje je posljedica stalne konzumacije kave, čaja, duhana i sl. Uglavnom se koriste za prekrivanje prednjih zuba u zoni osmijeha, ali zahvaljujući kvaliteti materijala koji je čvrst i otporan, mogu se postavljati i na stražnje zube.

Nazovite nas

+385 1 20 80 328

ZUBNE KRUNICE

Zubne krunice ili zubne navlake fiksni su protetski nadomjesci koji zamjenjuju krunu (vidljivi dio) prirodnog zuba. Zubne krunice izrađene od cirkon-keramike predstavljaju vrhunac zubne protetike i upravo zbog toga su u Poliklinici Miličić Dent standard dentalne protetike.

Protetika

Karakterizira ih svojstvo svjetlopropusnosti. To je razlog zašto ostavljaju dojam da je riječ o prirodnim zubima te zbog čega su superiornije u odnosu na drugu vrstu zubnih krunica. Zubne krunice veličinom, oblikom i bojom vjerno oponašaju vidljivi dio prirodnog zuba koji se naziva kruna, pa im otuda i naziv = zubne krunice.

TKO JE KANDIDAT ZA ZUBNU PROTETIKU?

Prije-poslije
Prije-poslije

Nije svatko kandidat za ove dentalne protetske nadomjeske, a da biste utvrdili mogu li se kod Vas postaviti, potrebno je doći na specijalistički pregled.

Svjesni smo da je danas estetika osmijeha jedan od imperativa kako u privatnom svijetu tako i u poslovnom okruženju. Želite li brzo i kvalitetno uljepšati svoj osmijeh, provjerite na pregledu jeste li kandidat za zubnu protetiku.

Protetika-vizual

Nazovite nas

+385 1 20 80 328

Nazovite nas

+385 1 20 80 328

SPECIJALISTIČKI PREGLED

Specijalistički pregled u Poliklinici Miličić Dent pristupačan je za sve pacijente. Pregled usne šupljine obavlja naš specijalist oralne kirurgije dr. Marko Miličić koji zatim procjenjuje jeste li kandidat za zubnu protetiku i predlaže vrstu protetike.

Protetika-vizual

IZABERITE NAČIN PLAĆANJA

Kako bismo implantološke terapije učinili još pristupačnijima, nudimo mogućnost kartičnog plaćanja do 36 rata.

kartice

OMOGUĆITE SI OSMIJEH KOJI ZASLUŽUJETE I NARUČITE SE JOŠ DANAS NA SPECIJALISTIČKI PREGLED U POLIKLINIKU MILIČIĆ DENT

Nazovite nas

+385 1 20 80 328

  Ime i prezime

  E-mail

  Kontakt broj

  Kad Vam najviše odgovara da Vas kontaktiramo oko dogovora pregleda?


  Česta pitanja i odgovori

  Koje su prednosti zubnih ljuskica?
  • Dobrim odabirom boje, oblika i veličine zubnih ljuskica možemo postići prirodan izgled zubi.
  • Zubnim ljuskicama postižemo holivudski osmijeh.
  • Istovremeno mogu ispraviti više stvari: boju, oblik, dužinu, širinu te razmak između zuba tzv. dijastemu.
  • Keramičke ljuskice zahtijevaju minimalno brušenje zuba tj. uklanjanje zdravog zubnog tkiva.
  • Non prep ljuskice ne zahtijevaju brušenje zuba, već se samo zalijepe na prednju stranu zuba.
  • Zubne ljuskice dobro prianjaju uz zubno meso te ga ne iritiraju.
  • Ne ostavljaju tamni rub uz zubno meso kao metal-keramičke krunice ili mostovi.
  • Čuvaju strukturu prirodnog zuba.
  • U nekim slučajevima zubne ljuskice su mnogo brža alternativa za sitne nepravilnosti u položaju zuba i razmak između njih u odnosu na dugotrajnu terapiju ortodontskim aparatićem
  Koje su sve vrste zubnih ljuskica?
  • Ovisno o načinu preparacije, zubne ljuskice dijelimo na:

   • veneers – zubi se minimalno bruse
   • lumineers – non prep ljuskice – cementiraju se bez prethodnog brušenja zubi.

   Ovisno o vrsti materijala od kojih se izrađuju, zubne ljuskice dijelimo na:

   • kompozitne – izrađuju se od kompozita, materijala od kojih se rade bijele plombe (zubni ispuni), izrađuju se u ordinaciji u jednom posjetu
   • keramičke tj. staklo-keramičke – zbog svojstva svjetlopropusnosti nalikuju prirodnoj caklini zuba te omogućavaju vrhunsku estetiku. Izrađuju se u zubnom laboratoriju na temelju digitalnog otiska zubi, a za njihovu izradu i postavu na zube potrebna su minimalno dva posjeta.
  Koja je razlika između zubnih ljuskica i zubnih krunica?

  Zubne ljuskice su protetski nadomjesci, odnosno zamjenski zubi koji su jako sitni i stavljaju se samo na jednu plohu zuba te je za njihovu implementaciju potrebna minimalna količina brušenja zuba. Koriste se kod sitnih korekcija zuba (boja, položaj ili veličina zuba).

   

  Zubne krunice su protetski nadomjesci koji obuhvaćaju čitavu površinu zuba, zub se brusi cirkularno i koriste se kod većih oralnih rehabilitacija (veći nedostaci tvrdog zubnog tkiva, paradontopatije i nedostaci zuba).

  Kada se preporučuju zubne krunice?
  • Kada želimo osigurati funkcionalnost zuba koji je jako oštećen karijesom.
  • Kada je zub dosta oštećen, napuknut ili jako otkrhnut.
  • Kod liječenih zubi tj. endodontski tretiranih zubi koji nakon terapije imaju velika oštećenja.
  • Kada je zub promijenio boju zbog vađenja živca.
  • Kada želimo uljepšati osmijeh.
  Boli li brušenje zuba za zubne ljuskice i krunice?

  Zahvati brušenja zubi su potpuno bezbolni jer se sve izvodi pod lokalnom anestezijom, dok kod apliciranja non prep ljuskica lokalna anestezija nije potrebna jer se zubi uopće ne bruse.