pixel

Izbjeljivanje zubi

Zahvaljujući utjecaju društvenih mreža i reklama koje propagiraju blistavo bijele zube, danas sve više ljudi teži upravo tome – priželjkuje blistav osmijeh. Takav se osmijeh može postići invazivnijim metodama u vidu brušenja zuba, ali i minimalno invazivnim metodama kao što je izbjeljivanje zubi, jedna od najpopularnijih metoda uljepšavanja osmijeha uz veneers – zubne ljuskice.

Mnoge informacije o izbjeljivanju zubi dostupne su online te je moguće pronaći pregršt savjeta o tome kako se zubi mogu samostalno izbijeliti kod kuće. Nerijetko su takve metode kratkoročnog vijeka, a poneke sa sobom nose i određene zdravstvene rizike.

Profesionalno izbjeljivanje zubi

 

Izbjeljivanje zubi u ordinaciji sigurna je i bezbolna metoda kojom se u vrlo kratkom roku djeluje na estetiku osmijeha pacijenta. Ta se metoda provodi uz upotrebu lasera ili lampe koji emitiraju svjetlost koja direktno djeluje na gel. Zubi se premazuju gelom koji aktivira određene supstance. One zatim prodiru u dentin zuba.

Znate li da je ovom metodom moguće izbijeliti zube za nekoliko nijansi? Na rezultate ne trebate čekati jer su odmah vidljivi.

Preporučujemo profesionalno izbjeljivanje zubi jer je riječ o najdugoročnijoj metodi. No, treba napomenuti da je trajnost rezultata individualna. Koliko će zaista trajati, ovisi o genetici kao i o životnim navikama pacijenta te pridržavaju li se savjeta stomatologa o izbjegavanju konzumiranja svega što može obojiti zube (gazirani sokovi, crno vino, cikla, šumsko voće, voćni sokovi, kava, čaj, cigarete…).

Da bi efekt bijelih zubi bio što dugotrajniji, naši vam stručnjaci mogu predložiti i metodu kućnog izbjeljivanja kojom će se prethodno postignuta boja zubi lakše održavati. Nakon profesionalnog uzimanja otisaka za udlage, pacijentima se uz demonstraciju u ordinaciji daju detaljne upute o načinu korištenja gelova koji se stavljaju u udlage. Savjeti stomatologa pomoći će vam da održite svoj osmijeh bijelim duže vrijeme.

Na prvom pregledu objašnjavamo jeste li kandidat za izbjeljivanje zubi, koje sve metode postoje te zašto je profesionalno izbjeljivanje bolja opcija.

profesionalno izbjeljivanje zubi u Poliklinici Miličić Dent

Kome se preporučuje ova metoda estetske stomatologije?

 

Izbjeljivanje zubi pogodno je za sve pacijente koji žele poboljšati sveukupni dojam i estetiku svog osmijeha. Može se primjenjivati kod osoba koje:

  • imaju zdrave zube
  • nemaju velike ispune
  • nemaju protetske nadomjeske.

Ako niste sigurni jeste li kandidat za izbjeljivanje zubi, a želite poraditi na estetici svog osmijeha, slobodno nam se obratite za savjet te se naručite na specijalistički pregled na broj telefona  091 7129 820 ili mailom na info@milicicdent.hr.

Naručite se na specijalistički pregled

 

+385 1 20 80 328

info@milicicdent.hr